Els Smart de l’hospital

Fotografia: Joan Carrión a la NW - Revista de Reus

Reus Smart City. Ciutat intel·ligent. Però ja diuen que la intel·ligència es demostra caminant, i de caminar en saben especialment a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. En quinze dies d’ingrés entre Urgències i l’ala de Traumatologia he tingut l’oportunitat de veure de primera mà com treballen els seus professionals. Com treballen, i com els fan treballar. S’afronten al seu dia a dia amb una vocació i una passió que arriben a contagiar-se pel seu constant bon humor i ganes de donar, d’ajudar i de fer allò que convingui pel pacient. També ens curen amb el tracte.

Malauradament aquest exèrcit del somriure es troba amb un malalt que ja arriba cremat per una intolerable llista d’espera de mesos per ser atès. Que ha hagut de passar més d’un dia en una camilla als box perquè en teoria no hi ha habitacions (sí, sí, parlem del mastodòntic Hospital de la Carretera de Bellissens, on ens diuen que hi falten llits). Fins i tot es troben amb pacients que no poden viure ni la privacitat d’un box i han de ser atesos entre curses als estrets passadissos de les Urgències. La intimitat hauria de ser  un dret irrenunciable a aquestes alçades. 

I els detalls. Promovem un Reus Centre Comercial on aparcar a qualsevol lloc ens costa màxim 4€ però tenir un familiar ingressat a l’Hospital ens fa una ferida a la butxaca si necessitem tenir el vehicle a cobert. Perquè aparcar al carrer suposa deixar el cotxe en un descampat de terra on, els dies de pluja, els passadissos i habitacions de l’Hospital es converteixen en un crec-crec de fang sec que, a banda de la incomoditat i perill que suposa, obliga a treballar tres vegades més en tasques de neteja. Asfaltin, per favor, asfaltin. I abaixin el preu intolerable del parking. Volem ser Smart City amb WiFi al centre i no tenim la delicadesa de proveir d’internet gratuït els pacients ingressats. Els detalls. Els detalls també es gestionen.

Però sort en tenim dels grans mestres del detall. Els autèntics Smart de l’Hospital: els seus treballadors. Els encarregats de neteja, cuina, cel·ladors, auxiliars, infermers, metges, cirurgians… del primer a l’últim un autèntica desfilada de passió per la feina, de ganes de tenir una sanitat a l’alçada. D’amor a la vocació de servei i de curar amb un somriure. I això que els Smart de dalt no els ho posen gens fàcil. Gens.

Publicat al Diari Més el 22 de març i al Diari de Tarragona el 28 de març de 2016

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: