Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Creu de San Jorge

Com no podia ser d’una altra manera, vagi per endavant la meva felicitació més sincera al Club Natació Reus Ploms per la Creu de Sant Jordi que acaba de rebre. Enhorabona per la tasca feta i pel centenari ja que hi som. Per molts ays!

I si bé aquest guardó al Club esportiu albinegre estava més que justificat, s’ha anunciat una altra Creu de Sant Jordi que m’ha deixat de pedra. Carme Chacón, Carmen, fora de Catalunya. Perquè això de canviar de nom en funció d’on ets no ho he vist mai del tot clar. Jo sóc en Jordi aquí i a la Xina popular, que deia en Carod. Quan vaig a tocar flamenc envoltat de castellanoparlants segueixo sent el Jordi, no el Jorge, faltaria més. En canvi sempre m’ha sobtat aquesta capacitat que tenia la Chacón de mutar el nom en funció de la ubicació. Imagino que el mòbil li devia enviar alguna notificació a l’estil “Ep, que avui passes Despeñaperros, toca posar la N” o “Ocu, ja has traspassat l’Ebre, ja pots treure la N”.

Però no me’n vull anar per los cerros de Úbeda, que ara no toca. La mort sobtada de la Chacón ha estat un trasbals d’aquells que ens deixa de pedra, incrèduls. Que ens fa pensar en un petit de 8 anys que queda orfe i que la vida és curta, massa curta, i que cal exprémer-la abans que ens la prenguin.

I tot seguit em ve la reflexió: lamentant la seva pèrdua, sentint el seu traspàs… calia una Creu de Sant Jordi a títol pòstum? De debò que hi ha justificació? Entenc que un premi a títol pòstum és un guardó totalment justificat que en vida s’hagués hagut de donar, però malauradament no hi hem estat a temps. De debò l’haguessin premiat amb la Creu de Sant Jordi, en vida, a la Carmen?

En tot cas, i com sempre dic els premis cal donar-los en vida, els homenatges els hem de fer als vius… i mestres tant espero amb delit la Plaça per l’Amenós i que a Reus tinguem un gest amb el Josep Baiges. El nostre Josep. 

Que si li dieu José ni es giraria.

Publicat al Diari de Tarragona el 15 d’abril de 2017

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: