Design a site like this with WordPress.com
Per començar

CoitReus interruptus

Això pinta bé, molt bé. Jornada de reivindicació al Mercadal. Aquesta vegada per defensar l’escola catalana de les calúmnies rebudes. Els mestres adoctrinem i inculquem l’odi a Espanya als nostres alumnes? Mai. No s’aguanta per enlloc, i la comunitat educativa hi anirem tots a una per fer-nos sentir. Pancartes preparades. Oli en un llum. Serà una gran jornada, tot i que al Mercadal el que més ens agrada fer és anar-hi a gaudir, i no a protestar, com hem hagut de fer massa sovint, darrerament. 

Així que tots tancant files! Cap a la plaça! I sí, això promet: cares conegudes, tants somriures com indignació i els parlaments parlen ben clars. Reus és viva, amb una sola veu, una sola reivindicació: tracteu els educadors amb dignitat! El discurs agrada, escoltem atents, fem que sí amb el cap. Som una pinya. I de sobte, patapam! Bufetada a l’escola de titularitat concertada, a l’escola que avalua la religió. Ens hi volen? Tot se’m desinfla. 

El debat de la Religió a l’escola és totalment vàlid, si volen també el de l’escola concertada, però avui tocava? No anàvem a defensar l’ensenyament dels atacs que està rebent? I així començo la tarda, destrempat.

Però seguim endavant, passem pàgina i anem a fer cultura.

Això pinta bé, molt bé. Aquesta vegada amb un nou espectacle de reivindicació social que barreja música, dansa i lletres en un espai ampli amb zona exterior. A Reus trobarem un equipament millor que Cal Massó per a aquesta proposta interdisciplinar reivindicativa? Mai. No s’aguantaria per enlloc, i la companyia artística hi anirem tots a una per exposar-los el projecte. Propostes preparades. Oli en un llum. Serà un gran espectacle, tot i que a Cal Massó el que més ens agrada fer és anar-hi a gaudir, i no a fer art-protesta, com s’ha hagut de fer massa sovint, darrerament. 

Així que tots tancant files! Cap a Cal Massó! A parlar amb l’Isaac Albesa, aquell reusenc d’adopció a qui s’ha premiat precisament per la seva excel·lent gestió d’aquest espai a la darrera gala dels Imprescindibles de Canal Reus TV, amb Premi Especial Vermuts Miró Etiqueta Negra. I sí, això promet: artistes coneguts, tants somriures com nervis, i els parlaments parlen ben clars. La proposta és viva, amb una sola veu, una sola reivindicació: presentar un nou espectacle en un espai ideal! El discurs agrada, l’Isaac ens escolta atent, fa que sí amb el cap. Som una pinya. I de sobte, patapam! Bufetada a la nostra proposta. Ens hi volen? Tot se’m desinfla. Perquè l’Isaac no continuarà a Cal Massó i deixa desert el concurs públic per gestionar-lo, tot just setmanes després que un dels grups municipals posés en dubte el model d’explotació d’aquest equipament.

El debat dels espais culturals públics amb gestió privada és totalment vàlid, si volen també el de com l’ha gestionat l’Isaac, però en aquests temps actuals tocava? No anàvem a defensar la cultura contra els atacs que està rebent?  I així acabo la tarda, destrempat.

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: