JorBor, així de senzill

Foto: Bravium Teatre

Els ho juro. De debò que ho volia. Tenia molt clar que l’article del mes de juny no seria ni ensucrat ni de lloança. Una mica de canya, caram! Però ens ha marxat el JorBor. Ai, Jordi Boronat, que ens has deixat tocats!

Alguns de vostès el devien conèixer per ser un dels primers monologuistes de les nostres terres que van obrir el camí a aquesta especialitat escènica, feia dècades, quan els humoristes no abundaven tant com avui en dia. D’altres sabran qui era perquè la seva col·lecció d’autògrafs de celebritats va ser, i perdonin la redundància, cèlebre a casa nostra. Uns quants el reconeixeran com a aquell cambrer tan simpàtic que repartia somriures amb vermut a les Varietées de Sant Pericu, la seva cita anual als Jardins de la Casa Rull com a prèvia de Sant Pere. Potser els sonaria la seva cara perquè algun cop els haurà recollit l’entrada o fins i tot els haurà acomodat amablement a la seva butaca del Bravium Teatre. O els era familiar perquè, senzillament, s’hi hauran topat mentre escombrava l’entrada del nostre teatret d’El Pallol. Senzilament. Aquesta és la paraula. Perquè així era el nostre JorBor. Estimat per tothom, senzill com ningú. Familiar, una altra paraula clau. Perquè el Bravium era casa seva i el Boronat era una mica com aquell tiet simpàtic que tenim tots. Així de senzill.

Sovint em poden llegir que els homenatges cal fer-los en vida, que els reconeixements toca fer-los davant qui se’ls mereix. Any Baiges, recorden? 😉 I escric aquestes línies ben feliç de poder corroborar que el Jordi Boronat ens ha deixat sentint-se també feliç. Sabent-se estimat. Perquè va protagonitzar una exposició d’alguns dels seus autògrafs i tot Reus vam gaudir amb el regal de les seves explicacions personalitzades. Perquè va rebre un PrèmiT Amenós als que més enganxen d’El món de Reus. Perquè tots l’estimàvem, i ell ho sabia. Així que siguin benvinguts tots els reconeixements posteriors a la seva pèrdua. Visca el seu capgròs i visca l’ampolleta de Vermut Miró amb la seva imatge a l’etiqueta, presentats el passat dia 9 i que seguirem gaudint a les Varietées d’enguany, dedidicades a la seva figura.

Quedem una mica orfes de Jordi Boronat, però el Bravium n’està ple d’ell, i el recordarem. Aquí hi tindrà sempre el seu espai, al costat de l’Amenós. Vénen a riure una estona al seu raconet? Els esperem al Bravium. Així de senzill. Com el JorBor.

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: