Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Grans persones

Foto: Pol Benach

Em permetran que torni a parlar del Joan Petit Reus 2019. Els prometo que serà la darrera vegada. Paraula. Però no puc deixar de fer el meu petit homenatge a les 400 i escaig persones que s’han implicat en aquest macroesdeveniment reusenc. Les grans persones del Joan Petit.

Més de 400 voluntàries i voluntaris que han posat tot el seu cor en aconseguir que la recaptació de donatius per la Fundació Joan Petit Nens Amb Càncer sigui, i la xifra encara no està tancada, un rècord total. Pràcticament el doble de la recaptació mitjana aconseguida  a les poblacions anteriors. Més de 31.500€ que continuen creixent i que aniran a parar íntegrament a la recerca en càncer infantil. 

Em refereixo a la Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona. A la Coordinadora de danses tradicionals. Als alumnes d’ESO de La Salle, Sant Josep i Mare Molas. Als membres dels col·lectius Ajuda’ns a ajudar o Pont de Solidaritat. Als integrants dels esplais La Mulassa, Fem-nos amics Monstant Cim, de la mà del Punt de voluntariat de Reus. Col·lectius tots ells liderats per persones extraordinàries que no miren si una activitat els reporta o no beneficis. Que no fiscalitzen si es parla més o menys d’ells o de les seves entitats. Gent bona.

De la mateixa manera, una sèrie d’empreses han cedit part del seu temps, de la seva feina, fins i tot dels seus beneficis, per fer de la ciutat de Reus un terratrèmol de solidaritat, amb el Reus Deportiu com a epicentre. Mereixen un gran reconeixement tota la família de Cal Sendra, Forn Huguet, Forn Sistaré, Cafès Brasilia, Granja Gaià, San Miguel, Coca-Cola, Impremta Rabassa, Òptiques Teixidó i per suposat els artistes autors d’una deliciosa fideuà per a 1.000 persones: els restaurants El 8, Casa Coder i Lizarran. I els mitjans que s’han bolcat com si el Joan Petit fos seu: Canal Reus, La Nova Ràdio, Ràdio Reus SER i Reus Digital. Mai els ho sabrem agrair prou, sempre seran la primera opció a l’hora de triar una marca. La demostració que darrera una gran empresa hi ha sovint una gran persona.

Punt i a part pels que venen ara. Ja els vaig dedicar un article. Són la família Mèdici de Reus. I és que la família Prats, l’ànima de Vermut Miró, han tornat a col·locar el llistó del compromís solidari ganxet en la cota més alta. Només ells, amb l’organització de la Vermutada, van aportar la quantitat de 5.000€, que es diu aviat, a la recerca en oncologia pediàtrica. Sense paraules.

I acabo amb les mares i pares de la secció d’hoquei base del Reus Deportiu, la Fundació Privada Reddis, la Cucafera, el Lleó petitRebullits teatre, en Juanjo Viña, la Paula Elias, en Josep Baiges, en Fito Luri… què dir d’ells? Entitats i persones que una vegada més han demostrat que, quan ens hi posem, a Reus fem coses extraordinàries. 

No coneixen el no. Perquè mentre uns parlen, els altres actuem. 

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: