Raluy

Per força línies que s’hagin escrit sobre ells, poc s’haurà parlat del Circ Raluy Legacy, enganxats a Reus des del principi del confinament. I és que aquí a la ciutat estem acostumats a la visita periòdica del circ. Tant del de la carpa i els espectacles, que ens visita quan el calendari ho permet, com el del circ electoral dels candidats i les promeses que cada quatre anys ens ve a veure puntual. Sol, solet.

Però avui ens ocupem del primer dels circs. Aquell estol itinerant de caravanes que se’ns instal·la al paisatge ganxet, ja sigui al Parc Sant Jordi (el net, el d’UpperReus) o per sota del Mas Iglesias (el brut, el de la Zona Sud). En tot cas la crida de la carpa alçant-se és un reclam que senten xiquets i xiquetes de la ciutat. Sirenes. Escolta-les, o no.

Ara, però, ens trobem amb una pista de circ que no fa de pista ni fa de circ. Ni Ulisses ni Ítaca. Isolats des del principi del confinament, el personal del Circ Raluy Legacy se n’ha empescat mil i una per tal de fer productiu el seu sedentarisme involuntari. I és que el temps passa… o el podem fer passar. Que el curs avança tan ràpid com etern es fa l’hivern. I de naltros depèn que aquest temps sigui o no sigui fructuós.

Així doncs, de la resiliència n’han fet bandera i dia rere dia la família Raluy ha convertit el seu aïllament en una taca d’oli solidària que ha anat escampant-se més enllà de les llars reusenques. Des de les emissions gratuïtes dels seus espectacles a través de les xarxes fins la conversió de l’arena principal en un taller d’elaboració de mascaretes. Ja en resulta, de curiós. Fabricants de rialles elaborant ginys que amaguen el somriure de qui se’ls posen. Mascaretes que cobreixen els riures però obsequien salut.

Una salut solidària que ens regalen els Raluy Legacy i de la qual n’haurem de prendre nota. Cobrir-los d’agraïment tot omplint-los les butaques del seu nou espectacle: Todo lo cura . Quan tot això passi. El Coronavirus i el Culturavirus. Perquè de la punyalada que ha rebut la Cultura n’haurem de parlar. 

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: