Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Aquest any sí

Fotografia: José Carlos León

En aquest 2020 on sembla que res podria anar a pitjor se’ns brinda una oportunitat a les escoles i famílies d’etzibar una batzegada al Coronavirus on més mal li fa: activant-nos i anant tots a una. Que ens vol a casa tancats? Aprofitarem les xarxes socials i la tecnologia. Que el virus es transmet per aerosols? Cantarem, però davant l’ordinador. Que el Nadal enguany es preveu desangelat? Ens treurem l’as de la màniga més gran i imaginable. Perquè som així, perquè el Coronavirus no ens ha d’aturar. Ans al contrari, ens farà trobar noves oportunitats on l’opció fàcil seria llençar la tovallola. El no fer.

Ja coneixen – espero-  el projecte de La Gran Nadala. Una iniciativa de Canal Reus i l’Ajuntament que des de fa 8 anys reuneix a la Plaça Mercadal als xiquets i xiquetes de les escoles reusenques per donar el tret de sortida del Nadal ganxet al so d’una peça musical interpretada per una immensa coral de veus blanques.

Enguany el Coronavirus ens impedeix ajuntar-nos al carrer. De fet, el molt cabrit ens posa traves fins i tot per cantar a les aules dels centres escolars, per no dir que ha desplaçat a molts especialistes de Música a càrrecs temporals de tutors/es, alhora que ha obligat a impartir sessions musicals a professionals de la docència que en la seva vida han treballat un pentagrama. 

No podíem tenir-ho més difícil, doncs, però si alguna cosa ens distingeix als de Reus són les ganes de tirar sempre endavant, malgrat tot. Com, si no, aguanten encara amb vida els clubs esportius locals en la seva lluita per la supervivència, amb el mateix Ajuntament fent-los competència deslleial tot adjudicant la gestió del futur nou complex esportiu a un ens privat? Com segueixen empenyent encara els petits comerços si des d’algunes de les escoles dels seus fills s’està promovent la compra de material a Amazon a canvi d’un maquiavèlic 2,5%? Com poden els professionals de la salut seguir treballant inesgotables quan just al davant del seu CAP els parcs infantils estan oberts i amb tot de canalla barrejant-se sense distància ni neteja de mans?

Per això aquest any serà especial, amb una Gran Nadala que mutarà el format (ai, virus, virus, et creies l’únic a poder-te adaptar?) i enlloc de presencial esdevindrà telemàtic. Infants de les escoles reusenques ens interpretaran una nadala des de les seves llars, i en gaudirem de la interpetació conjunta gràcies a la difusió que en faran el  personal incansable de Canal Reus i de les Regidories d’Educació i Promoció de ciutat. 

Perquè un virus no podrà amb naltros. Perquè la Música és unió i és energia. Animin-se, mestres, mares i pares, i encoratgin els escolars a participar d’aquesta iniciativa que estem segurs deixarà el Coronavirus amb un pam de nas. 

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: