Benvingudes

Benvingut any Ferrater. I és que, després d’un 2017 on vam ser Capital Catalana de la Cultura, un soufflé amb ingredients locals i internacionals que va resultar ser un èxit, tot es va desinflar en intentar repetir fórmula amb els “anys de”. Música i dansa, titulars de 2018 i 2019 que van quedar en anuncis: molt soroll per no res. Afortunadament el 2021, tot i la pandèmia, ja ens va deixar entreveure un Pròleg Gabriel Ferrater que albira grans esperances pel 2022 que arrenca. Aquest any sí, la cultura ha de tornar a ser protagonista i referent. Les expectatives són altes. Molt. Des d’aquí el millor dels desitjos a l’Associació Gosar Poder i a tothom qui els segueixi en l’estela d’aquest Any Ferrater que engega amb els primers actes.

Benvingut TramCamp. Una altra estació també es deixa entreveure, passats el túnel de l’especulació i l’avenc de les promeses. Tot indica que finalment 2022 serà l’any d’inici de la primera fase del tramvia del Camp de Tarragona. 20 anys més tard, benvingut, i que no quedi en prometences. No volem més “anys de”. Ja hem tingut prou soufflé, i n’estem tips.

Benvinguda Mònica Cid. Em permetran que la rebi com si fos a casa. Perquè Canal Reus me la sento una mica la meva llar, i aprofito aquesta tribuna que m’ofereix en Francesc Domènech, exdirector de la televisió local, per expressar-li la meva enhorabona. A la nova Directora no li desitjo sort perquè no li’n cal. Es troba una tele exquisidament organitzada pel seu predecessor, Sergi Vallhonrat, amb una plantilla renovada i enèrgica, i si d’alguna cosa la Mònica en té amb escreix, és energia. Passió. No dubto que amb aquest combustible la màquina entrarà en una nova etapa, una nova estació amb sorpreses a l’andana.

Benvinguda Tronada. I és que dos anys sense tu han estat molts. Massa. Creuarem els dits i posarem tants ciris a Sant Pere com convingui perquè, també aquest any sí, recuperem la teva olor de pòlvora al Mercadal. Que t’hi acompanyi la Coia Ballesté des d’un London Express. Que tenir la joia d’haver encès la darrera Tronada de Sant Pere, el 2019, creguin-me, no és un honor que em faci especial il·lusió.

Benvinguda escola en català. Perquè sembla mentida que el 2022 els monolingües pretenguin imposar, a cop de denúncia, una quota de llengua castellana a les escoles. Demostren la seva ignorància, no només del català, sinó també de la realitat educativa a casa nostra. Els infants juguen al pati en castellà i realitzen els deures de Llengua Catalana… en castellà. Què volen aquesta gent? Contra la irrealitat, benvinguda insubmissió. I ja posats. Aprofitant l’avinentesa. Benvingut President Puigdemont. Que sigui aquest l’any del teu retorn de l’exili.

Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros

Publicat per jordisalvadorius

Vivint unes quantes vides en una: PASSIÓ per l’escola, la música, l’esport, la Cultura, per Reus. www.jordisalvado.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: