Imatge: Casa Navàs
La següent recepta, amb menú per a més de 100.000 persones, necessitarà:
Ingredients
- Un grapat de contaminació atmosfèrica DO Camp de Tarragona
- Un polsim de Còdol Educació
- Una cullerada d’interès pel patrimoni
- Un pessic de Sílvia Sagalà
- Una cullerada rasa d’ANS Educació
- Una tassa de Casa Navàs
- Unes gotes de Taller Baix Camp
- Un aiguabarreig d’inclusió social, activitats de lleure i entitats
- Un xic d’implicació per part de les escoles de Reus
- Un rajolí d’ajut de la Regidoria d’Educació
Elaboració
- Comenceu fent l’amaniment. En un bol, poseu el grapat de contaminació que s’evidencia al documental de proximitat “És a l’aire”, dirigit per Christophe Sion i Santi Suárez-Baldrís.
- Afegiu-hi el polsim de Còdol Educació i aneu remenant amb calma i sense aturador, fins que finalment obtindreu la mescla de filosofia, ciència i art en un format ideal per treballar amb els joves de les escoles, tot creant un entrant d’art efímer amb un topping consciència mediambiental.
- Seguidament, i per elaborar el primer plat, amasseu una base d’interès pel patrimoni local.
- A continuació barregeu la massa amb un pessic de Sílvia Sagalà i una cullerada d’ANS Educació.
- Afegiu-hi una tassa de Casa Navàs i deixeu reposar la mescla un temps prudencial.
- Quan s’hagi compactat notareu que en surt la inclusió social. Guardeu-ne la meitat, i amb la que us queda acabeu de muntar el primer plat amb unes gotes de Taller Baix Camp.
- Ara que ja teniu un primer plat amb una activitat inclusiva i que uneix les escoles de Reus amb el patrimoni arquitectònic que cal vetllar, és el moment que enllestiu el segon plat.
- Per tant, agafeu la inclusió social que heu reservat del primer plat i feu-ne un aiguabarreig amb activitats de lleure i entitats reusenques.
- Afegiu-hi un xic d’implicació per part de les escoles de Reus i el plat quasi estarà enllestit.
- Ara tan sols us cal un rajolí d’ajut de la Regidoria d’Educació i que el poseu al forn. Deixeu passar més d’una legislatura (en cuina no podem mirar a curt termini, ja ho sabeu!) i quan comenceu a notar l’olor a nou públic ja ho tindreu!
- Retireu el passaport cultural, feliciteu els dinamitzadors d’aquesta iniciativa que crea nous públics culturals entre els infants de les escoles de Reus… i endavant amb un menú llest per xalar durant molt de temps!
- Espero que tots gaudiu d’aquest menú de timbal de cultura reusenca sobre crema d’educació amb esquitxos d’inclusió, gentilesa de tots els elements esmentats. Bon profit!
Publicat a la NW - Revista de Reus, secció Entre naltros